Zelf simpele fruitijsjes maken

Zelf simpele fruitijsjes maken

Puur fruitijsjes zijn zo gemaakt, dat moet iedereen eens geprobeerd hebben. Het is zo makkelijk, en je hebt gelijk een gezond tussendoortje :D.

Afgelopen weekend was het echt ijsjes weer. Om de verkoeling op te zoeken, eten we veel ijsjes. Verrukkelijk! Zodra ik een ijsje in mijn handen heb dan waan ik weer even in mijn kindertijd. De warme zomers, het gras kietelend onder je voeten en de verkoeling op je tong bij elke lik aan een ijsje. Ik smelt letterlijk weg.. dat geluksgevoel gun ik mijn kindjes ook, alleen wil ik voor hen wel een (geraffineerd) suikervrije variant met extra veel fruit. En die maak ik net zo makkelijk zelf. Veel fruit, wat honing, beetje citroensap en eventueel wat water en/of Griekse yoghurt. Je zet dit in de vriezer en ongeveer 5 uur later heb je zelfgemaakte fruitijsje!

Superleuke ijsvormpjes en in allerlei te gekke vormpjes vind je tegenwoordig overal, bij de HEMA, IKEA of de Blokker.

Ik heb hier 2 receptjes voor simpele fruitijsjes voor je neergezet. Hier krijg ik thuis de meeste yummies op. Natuurlijk kun je zelf fruit wat je nog in huis hebt combineren en uitproberen, je krijgt vast de smaak te pakken!

Recept aardbeienijsjes (4 tot 6 stuks)

+ 300 gr. aardbeien
+ 1 eetl. honing
+ eventueel wat citroensap

+ eventueel wat water

Snijd de kroontjes van de aardbei en doe alle ingrediënten in een blender of pureer met de staafmixer. Als je graag iets meer wilt, kun je bijvoorbeeld ook een paar basilicumblaadjes mee pureren. Doe de inhoud in leuke ijsvormpjes en zet ze in de vriezer. Na ongeveer vijf uur zijn je ijsjes klaar!

Recept bananenijsjes (4 tot 6 stuks)

+ 2 bananen
+ 1 eetl. honing
+ 100 ml. Griekse yoghurt

+ eventueel wat citroensap

Pel de bananen en snij ze in stukken. Doe alle ingrediënten in een blender of pureer met de staafmixer. Giet de inhoud in leuke ijsvormpjes en zet ze in de vriezer. Na ongeveer vijf uur wachten kun je genieten.

Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *