OVER DANIELLE

OVER DANIELLE

Ik ben Danielle van Zal, mamacoach en blogger. Getrouwd met Dennis en mama van Thijs (2013) en Fleur (2016). Ik begeleid jou graag naar meer rust in je gezin, meer tijd voor jezelf en meer genieten van de kleine dingen in het leven als mama. Herkenbaar, praktisch en met een eerlijke kijk op happiness, mama zijn en meer! Want ik geloof als jij van binnenuit geluk ervaart, je meer geniet van de kleine dingen in het leven met jonge kinderen en het moederschap. Ik heb ervaren dat alles wat je nodig hebt om te veranderen al in je zit, soms heb je alleen iemand nodig die je vanaf de zijlijn helpt om dat te vinden. En ik help je daar graag bij!

“Ik kreeg de regie terug in mijn leven. Ik heb geleerd het geluk te zien in de kleine dingen, over gezonde voeding en gebruik producten die bijdragen aan mijn dagelijks geluk. Met aandacht pak ik dagelijkse activiteiten op. Ik geniet van alle kleine dingen om mij heen.”

Een aantal jaar geleden liep het bij mij niet lekker. Ik was zwanger van mijn tweede kindje en kreeg bekkeninstabiliteit. Ik kon halverwege de zwangerschap niet meer goed mijn werk als Human Resource Adviseur uitvoeren en werd gedeeltelijk ziekgemeld. De klachten waren ernstiger en dus volgde al snel een volledige ziekmelding. Thuis zitten en niet meer elke dag de dingen kunnen doen wat je graag wilt. Dat voelde beperkt, heel erg beperkt.

Ik had geen energie meer, ondanks dat ik een peuter had rondlopen die toch de nodige aandacht verdiende. Alleen ík kón het niet geven. Hoe graag ik dat ook wilde. Ik kwam niet meer van de bank af. Wat schaamde ik mij en de schuldgevoelens werden groter. Hier heb ik toch niet voor gekozen?

Ik wilde net zo hard rennen in de maatschappij, zoals al mijn vriendinnen dat deden. Want dat hoort toch? Dan pas telde ik mee. Een probleem had ik niet, overtuigde ik mijzelf ervan. De ballen begonnen langzaam te vallen. Er was hulp nodig.

Onze mooie dochter werd geboren. Een pittige periode volgde. Zij deed het geweldig, alleen haar mama niet zo. Ik blijf de bekkeninstabiliteit behouden. De hulp bleef komen. En ik zakte verder weg. Ik was steeds vermoeid. Ik leefde op koffie. Ik vond de dag met kinderen weinig aan. Het genieten werd minder…

Ik werd wakker en wist niet waarvoor ik mijn bed uit moest komen. Maar ik had alles, toch? Ik had een lieve man, twee mooie kindjes, lieve familie en vrienden. Een koophuis, een baan (die ik later ben kwijtgeraakt door de bekkeninstabiliteit) en een auto. Ik kon de boodschappen én meer betalen en kopen wat ik wilde. Zoveel luxe om mij heen, maar ik voelde mij leeg. Ik kwam uit bed en deed alles op de automatische piloot. De kinderen werden aangekleed, het ontbijt werd verzorgd en de kindjes bracht ik naar de opvang.

Ik was mezelf kwijt. Ik heb het moederschap en mijn vermoeidheid niet omarmd, ik vecht er zelfs tegen. Ik liep over mijn eigen grenzen, maakte dingen niet bespreekbaar en was angstig. Dit wilde ik niet langer.

Ik wilde meer lichtheid ervaren, meer vrijheid en eigenlijk ook wel wat vertragen. In de hoge versnelling leven, daar deed ik en mijn lijf het niet goed op. Ik moest mezelf er aan overgeven. Ik moest mijn eigen grenzen leren accepteren. Ik leerde dat al mijn emoties er mogen zijn, ook de negatieve emoties. Dat hulp vragen niet hetzelfde als falen is. Het ging langzaam emotioneel beter.

Ik kreeg de regie terug in mijn leven. Ik heb geleerd het geluk te zien in de kleine dingen, over gezonde voeding en gebruik producten die bijdragen aan mijn dagelijks geluk. Met aandacht pak ik dagelijkse activiteiten op. Ik geniet van alle kleine dingen om mij heen.

Dit gun ik élke mama. 

Regelmatig volg ik trainingen, workshops en intervisie op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Na een HBO Personeel & Arbeid, werkte ik 10 jaar als Human Resource Advisor in het bedrijfsleven. In 2017 startte ik mijn mamablog Mamas Happiness. Aanvullend heb ik in 2018 de opleiding tot Intuïtief Coach gedaan. Verdiepend heb ik in 2020 de Reiki 1 cursus behaald, in 2021 de NLP opleiding afgerond en in 2022 de basiscursus Holistic Breathing gevolgd.

hier komen hdhhhddhhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhdhdhdhdhdhhdhd de logoshdhhhddhhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhhhddhhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhhhddhhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhhhddhhdhdhdhdhdhdhhdhdhdhdh

Portrait photo by Roanna Fotografie