Groentesapjes… bleh! Of toch niet?

Groentesapjes… bleh! Of toch niet?

Een lifestyle waarin de nadruk ligt op groente, dan kun je de groentesappen niet missen. Voor mij favoriete ingrediënt: spinazie! Yeay, green up! Elke ochtend drink ik een zelfgemaakte groentesap. Ik doe er van alles in, van spinazie tot bieten. Mijn eenjarige mini vindt het heerlijk (zij eet alles wat los en vast zit, oeps!) en mijn driejarige mini drinkt het ook graag. Alleen heeft hij de voorkeur voor ‘drankensap’, ‘snotsap’ of ’toverdrank’. Geef het een stoere naam en bij ons is de kans groter dat onze peuter het wel interessant vindt.

Wat gaat er eigenlijk in?

Wat ik in de groentesappen doe? In elk geval veel groenten natuurlijk. Denk aan spinazie (ik zei het je al), bleekselderij, peterselie, komkommer, gember, citroen (gelijk goed voor de detox van de darmen) en een appel (met schil en klokhuis, ik ben wel van het makkelijke) voor de zoete smaak.

De groentesappen maak ik met een slowjuicer, dan blijven de meeste voedingsstoffen over. Ik vries de sapjes direct na het maken in. Elke avond haal ik een flesje uit de vriezer en de volgende morgen drink ik het heerlijk kant-en-klaar vóór mijn ontbijt op. En of ik het lekker vind!

Blijer, energieker en gezonder

In het begin was het even wennen aan de rauwe smaak van echte groenten. In mijn omgeving zijn de reacties divers, van vies getrokken gezichten tot verrukkelijk kijkende gezichten. Voor mij is het drinken van groentesappen de moeite waard geweest, ik merk dat ik er blijer en energieker van word. Ik wil gezonder zijn, een gezond lijf wat kan herstellen. En dat ik minder last van mijn hooikoorts heb gekregen, dat is een mooie bijkomstigheid.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *