Een kijkje in de kamer van een vrolijke peuter

Een kijkje in de kamer van een vrolijke peuter

De allerkleinste slaapkamer is bewoond door onze peuter. Met de komst van zijn zusje kreeg hij een stoere peuterkamer. Spannend! En omdat de geboorte van een zusje al een grote impact heeft op het leven van een peuter, hebben wij de nieuwe kamer gekoppeld aan zijn verjaardag. Wow, wat een cadeau!

“Oh!! Mooi, mama!”

Voor mama een heerlijke bezigheid om een kamer in te richten. Inspiratie opdoen, de beste koopjes zoeken en dan alles stylen. Thema kleuren kiezen (mintgroen met grijs), een racebaan als bureau, een mini-bibliotheek, nieuwe meubeltjes en nog veel meer. Eerst een super handige opa erbij halen en de mannen gingen alles in elkaar zetten. Een peuter met een schroevendraaier, nou en of!

De weg naar dromenland

En dan is het grote moment daar. Hij mocht slapen in zijn nieuwe bed! We hebben gekozen voor een eenpersoonsbed met hoge randen. Een groot bed is natuurlijk best eng, hopelijk zouden de hoge randen een gevoel van bescherming bieden. Zijn reactie op de kamer:  “Oh!! Mooi, mama!”. Zijn reactie op de beeldbabyfoon was wat minder enthousiast. Het duurde 5 dagen voordat hij zonder onze hulp in slaap kon vallen. Op dag 1 heeft manlief naast het bed geslapen, dag 2 zaten we naast zijn bed tot hij sliep, dag drie achter de deur en zo stap voor stap meer de verwijdering opzoeken. De beeldbabyfoon en wat nieuwe lampjes zorgden nog voor indrukken als spoken, monsters en ander gespuis. Tot hij op de vijfde dag alleen wat protesteerde en spontaan zijn knuffels ‘kwijt’ was, bezocht hij zijn dromenland.

Hoe ging bij jullie de overgang naar een nieuw bed en/of kamer?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.