Een speeddate met Haarlem

Een speeddate met Haarlem

Ons weekendje weg. Samen er op uit, zonder kindjes. Nieuwe herinneringen maken. Samen zijn, tijd voor elkaar. Oh zo belangrijk om met volle energie elke dag de kindjes met een lach te kunnen begroeten. Na Amersfoort, Arnhem en Amsterdam wilde we nu graag Haarlem ontdekken. Een stedentrip is met bekkeninstabiliteit dat een hele onderneming, veel rusten en niet te lang wandelen. Hoe ik dat heb aangepakt, vertel ik je binnenkort op mijn blog. Voor nu heb ik een mooie indruk van Haarlem gekregen. Haarlem is een super kindvriendelijk, er zijn veel jonge gezinnen en op elke straathoek vind je wel een bakfiets :D. Ik vertel je graag meer over onze speeddate met Haarlem!

Top 5 favoriete hotspots in Haarlem

Er zijn zoveel dingen te benoemen wat je kunt doen in Haarlem. Culturele bezienswaardigheden, historische gebouwen en verborgen hofjes. Ook kun je er heerlijk shoppen, er zijn allemaal leuke winkelstraatjes én vlakbij elkaar. Even neerstrijken in een van de leuke lunchtentjes of terrasjes. Voor mij waren dit de top 5 van mijn favoriete hotspots van Haarlem die je niet mag missen.

De Grote Markt en De Grote Kerk

In het hart van Haarlem vind je het historische plein De Grote Markt. De Grote Kerk staat er naast, imposant! Op De Grote Markt was er zaterdags de markt (ook op maandag te vinden). Altijd gezellig :). Ook vind je allerlei terrasjes, waar wij het Haarlems eigen Jopenbiertje proefde.

Shoppen in de Gouden Straatjes

We kamen super leuke winkeltjes tegen, van mooie woonwinkels tot kinderkledingzaakjes. Allemaal vlakbij elkaar in gezellige straatjes. Ik was helemaal fan van Bij Saar Thuis. Een plek waar je hippe kleding (merken als Flo en Little Label) voor kindjes kan vinden. Ook hadden ze er mooie sieraadjes, kinderschoenen en leuke kinderaccessoires. Tip: ook vind je in de stad Meneer Paprika, een vrolijke speelgoedwinkel waar wij ons ogen uitkeken en waar je prima kunt lunchen.  

Leukste lunchplekjes

Haarlemmers houden van lunchen, echt overal zijn hippe lunchplekjes te vinden! En met kindjes is dat ook een prima combinatie. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik werd erg blij van huiselijk Anne & Max, trendy Dodivi en het relaxte Rapa Nui (aan het strand van Zandfoort). De beste koffie van Anne & Max en (h)eerlijke gerechten bij Rappa Nui. Ik heb genoten, veel genoten…

Verborgen hofjes ontdekken

Er zijn vele bijzondere hofjes te vinden in Haarlem. De meeste zijn openbaar en kun je bezoeken. Het zijn groene binnenhofjes met prachtige bomen en planten. Wat een oase van rust! De drukte van de stad is er niet te merken, je hoort alleen het zoemen van de bijtjes en de wind door bomen. Je moet wel goed zoeken, de meeste hofjes liggen verborgen en zijn te vinden door kleine straatjes en smalle steegjes.

Dagje strand

Vlakbij Haarlem kun je heerlijk uitwaaien op een van de stranden. Bloemendaal en Zandfoort zijn de populairste stranden in de buurt waar je heerlijk kunnen wandelen of relaxen bij een van de strandtentjes.

Voor mij was het een kort bezoek aan Haarlem en heb ik nog veel te ontdekken. Heb jij nog bijzondere tips voor een volgend bezoek? En mocht je ze nog niet kennen dan heb je dit weekend een leuke activiteit voor de boeg.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *