Bananen pannenkoeken

Bananen pannenkoeken

Een super easy en lekker recept voor gezonde pannenkoekjes. Pancakes of pannenkoek van banaan, ei en kokosrasp. Klinkt al makkelijk toch? Ik maak ze als ontbijt voor de kindjes, lekker met vers fruit erbij. Ze vinden het heerlijk! Als we onze peuter vragen wat zijn lievelingseten is: bananenpannenkoeken. Oh en banaan is ook nog eens goed voor je. Wil je wat feitjes hierover weten? Nou hier komen ze!

Bananen bevatten veel vezels (goed voor je spijsvertering), kalium (goed voor je hart), vitamine B, vitamine C en magnesium. Allemaal zo belangrijk voor je lijf. Wil je echt balans in je voedingspatroon dan is het wel belangrijk ze te combineren met bijvoorbeeld noten en vetten. De bananen kent niet zoveel eiwitten en vetten. Leuk feitje, wist je dat groene gezonder voor je zijn dan de gele variant alleen de meeste onder ons de gele banaan lekkerder zullen vinden? Gelukkige is de laatste ook gezond en gebruik ik ze veel in groentesapjes, zelfgemaakte ijsjes en in de bananen-pancakes!

Dit is het recept voor de ontbijt pannenkoekjes zoals ik ze vaak voor mijn kindjes maak (voor 1 persoon):

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten

– 2 bananen
– 2 eieren
– handvol kokosrasp
– 1/2 tl. vanille extract (niet de aroma)
– handje blauwe bessen (uit de vriezer, maar vers is ook heerlijk)

Bereiding

Je prakt de bananen in een kom fijn. Voeg alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) toe en roer kort door het beslag. Giet ongeveer 2 eetl. beslag per pannenkoek in de pan. Handje blauwe bessen erover verdelen en bakken maar. Je maakt ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk. Soort van 3-in-de-pan.

That’s all! Eet smakelijk!

Laat je even weten wat je er van vindt? Wist je trouwens ook al hoe gezond bananen zijn? Ik ben benieuwd.