Mijn favo boeken voor kleuters

Mijn favo boeken voor kleuters

Hierbij een ode aan het voorlezen. Een klein momentje in de dag met een groots gevoel. Knus samen zitten, voorlezen, kijken en quality time voor mijn kindjes. Vanaf het moment dat ze een paar maanden oud waren, is voorlezen een vast moment in ons bedritueel. Welke boeken de favorieten van mijn kleuter zijn? Dat laat ik je graag weten.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Werner Holzwarth

Aan dit boek zicht een luchtje…. Wie herkent dit? Alles, maar dan ook echt alles is grappig wat lijkt op poep en plas. Wat een humor! Onze kleuter ging ook door deze fase. Dan is dit een geweldig boek om uit voor te lezen. Oh, wat zegt mama nou! Eerst een verbaasd gezicht met een handje voor zijn mond. Dan volgt de grinnik. Bah! Een beetje gek misschien, maar stiekem erg leuk en je leert er ook een hoop van. Word je ook nog eens een echte poepexpert van. Dit boek is niet voor schijters…

“Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een wordt en het komt…”

Kleine blauwe truck – Alice Schertle

Dit boek gaf is als kraamcadeau aan een vriendin. Zó leuk is dit boek. Dat kan natuurlijk niet missen op mijn eigen blog. Een vrolijk voorleesboek met veel toeters en dierengeluiden die mijn zoontje graag mee roept. Boe-hoe! Toe-toet! Mooie illustraties, leuke rijmpjes en spreekt onze jongen erg aan. Hij vindt alles met voertuigen geweldig, boys will be boys… Een half jaar lang elke dag mogen lezen. Een favoriet hier. Dit boek is trouwens ook leuk voor een peuter. Benieuwd naar mijn favo boeken voor dreumissen? Dát vertel ik je hier.

“Kleine blauwe truck is een klassiek prentenboek over auto’s, dieren en de boerderij. Het boek is al jaren razend populair in Amerika, en…”

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio

Spannend! Een kleine krokodil besluit om niet meer te eten, omdat hij trek heeft in een kindje. De mama en papa van het kleine krokodilletje doen er alles aan om hem over te halen iets anders te eten. Maar helaas. Dan ziet hij een kindje. Oh oh. Pas op, want krokodillen bijten. Maar het meisje vindt de krokodil nog te klein. De kleine krokodil besluit dan maar weer bananen te gaan eten. Tot hij groot en sterk is. In de reactie van de krokodil kan mijn kleuter zich wel in vinden… Een vlot boek om voor te lezen en met een grappig einde.

“De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een…”

Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout

Een boek vol met grappige rijmpjes over de avonturen van Boris. We hebben meerdere boeken van Boer Boris, maar dit boek over naar de zee blijft favoriet. Als wij naar de zee gaan, dan rijden wij met de auto en nemen van alles mee. Uiteraard niet zo veel als Boer Boris… Herkenbaar, grappig en met prachtige prenten. Dit boek blijft voorlopig nog favoriet.

“Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor…”

Het vrolijke voorleesboek van Kikker! – Max Velthuijs

Een dik voorleesboek met veel verhaaltjes over Kikker en zijn vriendjes. Soms heb je van die avonden dat de rust nog niet in huis is. De concentratieboog is kort. Er wordt hier en daar een traantje gelaten. Want ja, van mama of papa mag niet alles. Het is dan bijna letterlijk de kinderen naar bed slepen. Bij ons zijn dan kortere verhaaltjes een uitkomst. Onze kleuter kiest een aantal verhaaltjes uit en… go! Gelukkig is dit een dik boek. Genoeg leuke verhaaltjes te lezen.

“’Ben ik vandaag jarig? Zei kikker verbaasd. Dat was ik helemaal vergeten. Maar wij niet! Riepen zijn vrienden in koor. Kikker is een…”

De gele ballon – Charlotte Dematons

Een vriendin tipte dit boek voordat ikzelf kinderen kreeg. Toen ik bevallen was van mijn eerste kindje, wilde ik dit boek graag in onze collectie. Het is geen echt voorleesboek, want er is geen tekst. Wel is dit een boek waar je zélf de verhalen mag verzinnen. Oh wacht. Telkens zien we een blauw autootje, een vliegend tapijtje, een boef en een gele ballon! Wij maken samen verhaaltjes over vakanties, spannende ervaringen of herkenbare dingen over de dag. En er zitten allerlei grapjes verwerkt. Daar kan ik ook wel om grinniken.

 “Dit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en d…”