Zo doe ik mijn spa moment at home

Zo doe ik mijn spa moment at home

Ontstressen of gewoon lekker ontspannen. Op de zondag neem ik vaak tijd om bij te komen van de week. Ik heb af en toe echt even behoefte aan een relaxmoment voor mijzelf, oftewel een spa moment at home. Inmiddels heb ik een ware ritueel ontwikkeld om helemaal zen te worden.

De start

Het begint al in de ochtend. Een uitgebreid lekker ontbijt met het gezin. Vers geperste sinaasappelsap, een croissantje, eitje en een broodje uit de oven. Daarna rustig aan doen. En dan mijn haar in een knot, haardbandje in. In de badkamer doe ik een heerlijk maskertje op mijn gezicht. Tijdens het inwerken van het maskertje kun je ook een boekje of tijdschrift lezen op de bank, maar als ik zo naar beneden kom dan ben ik bang dat ik twee huilende kindjes heb… Dan is het tijd om onder de douche te stappen. Shampoo in mijn haar. Uitspoelen. Maskertje in mijn haar. Even laten inwerken. Mijn gezicht masseren met een reiniging.

Onder de douche

Ik sta onder de douche en sta stil bij de geuren die ik reuk. Ik voel het water over mijn huid lopen. Echt even een mindful momentje. Dan doe ik een scrub op een scrubspons. Deze heb ik ooit van mijn zusje gekregen. Deze spons is zo fijn dat ik geen betere scrubspons meer heb gevonden. Ik scrub vooral mijn bovenbenen (tja, ik geloof er nog steeds in dat ik op een dag die striae weg scrub…). Daarna een douchegel met veel schuim. Ik weet dat schuim niet nodig is om schoon te worden, maar het geeft mij een compleet wellness gevoel. Dan spoel ik mijn haarmasker uit en zet ik de douche nog even op koud. Brrr! Het is wel goed voor de doorbloeding van mijn huid, even doorbijten dus.

“Ik sta onder de douche en sta stil bij de geuren die ik reuk. Ik voel het water over mijn huid lopen.”

Lekker geurende bodylotion

Na het afdrogen (nou ja… deppen dan, anders ‘schuur’ ik mijn huid en ziet het eruit als schuurpapier) smeer ik mijzelf in met een lekker geurende bodylotion of olie. Mijn gezicht krijgt een fijne laag gezicht crème. Inmiddels heb ik een anti-rimpel crème. Laten we zeggen: ik ben de 30 gepasseerd. Mijn haar krijgt nog een special treatment. Ik heb nu een verzorging met kokos, echt een heerlijke geur! Als afsluiter doe ik makkelijke kleding aan en een relaxte middag kan beginnen!

Mijn zen ritueel is vooral uitgebreid douchen en daarna mijzelf insmeren met een lekker geurende huidolie. Het doet mij terugwerpen in de tijd waar ik ontspannen op het strand in Indonesië lag, relaxed en zen. Dan voel ik mij echt heerlijk ontspannen. Soms heb ik tijd voor een bad. Oh, wat is dat een genot. Echt een ontspan moment voor mij. Het liefst gebruik ik dan de bath bombs van Lush. Dat zijn geweldige bruisballen voor een ultiem luxe gevoel! Jammer dat je dit alleen zo in je portemonnee voelt…

DIY badproducten

Wat je tegenwoordig ook steeds vaker hoort zijn DIY badproducten. Zelf gemaakte scrubs, maskertjes en crèmes. Het lijkt mij super leuk om te maken. Dit staat voorlopig op mijn to do lijst.

Oh en wat ik nog vergeet. Een lekker relax muziekje erbij! Muziek helpt mij echt in het ontspannen. Kaarsjes aan, warme thee erbij. Heerlijk! En als het kan (wat bij mij niet vaak lukt hoor) daarna op de bank kruipen met een dekentje en een goed boek. Bij wie lukt dit wel? En heb jij ook een eigen zen-ritueel? Hoe ziet deze er bij jou uit? En wat zijn jouw favoriete producten? Ik ben benieuwd!