In 3 stappen op weg naar geluk

In 3 stappen op weg naar geluk

In tijden waar we het zwaar hebben, waar het leven even niet zo licht en luchtig aanvoelt, zijn we geneigd tot afleiding. Afleiding in filmpjes kijken, in (meer) (ongezond) eten, in roken, in drinken, wegrennen. Is dit herkenbaar voor jou?

Weet dat je hier niet alleen in bent. Deze zwaarte, deze schaduwkant van het leven is nodig. De zwaarte is er altijd. Er is een dag en er is een nacht. Er is licht en er is donkerte. Wij zijn op weg naar het licht. Houd vol. Dit gevoel, deze situatie, deze donkere periode gaat ook weer over. 

Voor nu voelt het misschien niet zo. In de nabije toekomst komt het licht. Zie je al wat lichtpuntjes? 

Lichtpuntjes zijn er altijd en overal. Lichtpuntjes kunnen geluksmomentjes zijn, dingen waar jij blij van wordt of waar je energie van krijgt. 

Geluk kan echt gevonden worden in donkere tijden. Daar geloof ik in. Dat zie ik bij mezelf en anderen gebeuren. Genieten van de kleine dingen om ons heen. Het geluk dat we adem halen, het geluk dat we een eten hebben, geluk dat we het lichtknopje kunnen indrukken (letterlijk licht!), geluk dat we even een ommetje buiten maken, geluk dat je kind speelt of geluk dat je dat ene uurtje hebt gewerkt.

Er zijn 3 stappen die je kunnen helpen het geluk in donkere tijden te zien:
+ Verdraag en verwerk het gevoel door stil te zijn (sit with your shit!).
+ Kijk naar de kleine dingen om je heen die jou blij maken (lichtpuntjes zijn er altijd en overal!).
+ Geniet met volle teugen van jouw geluksmomentjes (en schrijf  dagelijks jouw lichtpuntjes op!).

De weg naar geluk is niet moeilijk. De weg naar licht en geluk ligt voor je. Elke kleine stap is een stap richting het licht. Neem jij vandaag de eerste stap?