Wakker worden in Nijmegen

Wakker worden in Nijmegen

Een aantal maanden geleden werden mijn man en ik samen wakker in Nijmegen. De kinderen waren uit logeren en wij gingen samen een weekendje weg. Wij hadden wel zin in een stedentrip naar Nijmegen. We hebben genoten van de stad en het heerlijke eten. De leuke hotspots van Nijmegen hadden jullie nog van mij tegoed. Ik vertel je hier graag meer over!

Voor diegene die mij wat beter kennen, heb ik een aantal jaar bekkeninstabiliteit. Wat voor mij heel speciaal aan deze stedentrip was, wat deels te maken had met acceptatie van de bekkenpijn, was een meer ontspannen stedentrip. Het blijft uiteraard een hele onderneming. Het hotel boekten we midden in de stad. Te lang wandelen hoefde ik niet. Tussentijds rusten ging hierdoor een stuk makkelijker. En bij Bistro Flores, een geweldig restaurant waar persoonlijk gevraagd werd of ik nog iets nodig had om er een mooie avond van te maken! Dit was zo fijn allemaal.

TOP 5 FAVORIETE HOTSPOTS IN NIJMEGEN

Zoveel dingen kun je doen in Nijmegen. Meer dan de Nijmeegse vierdaagse en carnaval (sorry locals!). Nijmegen ademt voor mij een ongedwongen sfeer, historie en veel hippe koffie- en lunchtentjes. Je kunt er fijn shoppen, er zijn mooie conceptstores te vinden. Op elke straathoek is wel een goede bak koffie te halen. Voor mij waren dit de top 5 van mijn favoriete hotspots van Nijmegen die je niet mag missen.

DE GROTE MARKT EN HET OUDE CENTRUM

In het centrum van Nijmegen ligt een historisch plein met allemaal gezellige terrassen. De grote markt ligt tussen de smalle kronkelende staatjes. Hier vind je de Sint-Stevenskerk en de Waag. Je ziet vanaf dit plein mooie doorkijkjes en prachtige panden. Een genot om over het plein te wandelen. Wie een stadswandeling maakt in Nijmegen loopt hier geheid langs. Niet te missen.

Bistro Flores

Kort gezegd: goed eten, betaalbaar én een gezellige sfeer: Bistro Flores heeft voor ons het hele pakket. De ambachtelijke keuken is geïnspireerd op de verschillende seizoenen. Van gegrilde zeebaarsfilet tot lamsschenkel: de gerechten laten je watertanden!

De engelbewaarder – houten speelgoed

Wat houd ik hier van! Een speelgoedwinkel met veelal houten speelgoed. Van de Wobbel balance board tot aan authentieke spellen. We hebben hier heerlijk rondgesnuffeld en veel ideeën opgedaan. Gelukkig werd ons meisje snel jarig en zijn er leuke dingen op haar verlanglijst gezet.

Kronenburgerpark

Een van de iconen van de stad is voor mij het Kronenburgerpark. Aan de rand van het stadscentrum vind je in het Kronenburgerpark (in de ochtend) de rust. De vogels fluiten en met het zonnetje erbij kleurt het park mooi groen. Je loopt hier langs restanten van de oude stadsmuur en de Kruittoren (gebouwd rond 1425) steekt mooi af. In het park kun je regelmatig sporten en studenten vertoeven hier in de zomer. Een park naar mijn hart!

First Things first en het honig complex

Onder restaurant de Meesterproef (vast ook een aanrader!) zit de koffiebar First things First. Hier drinkt je koffie van de Nijmeegse koffiebrander Blommers. De lunch was heerlijk. Het leuke was de open branderij in deze koffiebar. Smaakt de koffie? Neem de koffiebonen mee voor thuis… De taarten schijnen geweldig te zijn. Helaas hadden wij geen ruimte (in de buik) meer.

Het grote oude Honig fabrieksterrein zelf. Zo bijzonder. Sinds 2012 ligt de (gele) Honig fabriek stil en is het complex uitgegroeid tot een nieuwe hotspot. Je kunt er nu eten en drinken, sporten, winkelen en vast nog veel meer. Het was er stil (we waren er in de ochtend), een beetje vervallen en verlaten. Je voelt de historie van de plek. Adembenemend. Zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

Voor mij was het een kort bezoek aan Nijmegen en heb ik nog veel te ontdekken. Heb jij nog bijzondere tips voor een volgend bezoek? Tips zijn altijd welkom!