Mijn favo boeken voor dreumissen

Mijn favo boeken voor dreumissen

Lezen, kijken, voelen. Heerlijk elke avond samen met mijn kindjes voorlezen, een gelukkige mama. Het is super leuk én het is goed voor ze. Welke boeken momenteel favoriet zijn bij mijn dreumes vertel ik je hier. Natuurlijk begrijpt een baby of dreumes nog niet zo veel, maar samen dierengeluiden nadoen is al gezellig! Ready?

Boe! – Matthey van Fleet

Dit dikke kartonen boek hebben wij onze dreumes cadeau gedaan op haar eerste verjaardag. Een boek met flapjes en aaibare buikjes. Een super leuke kennismaking met boerderijdieren. Mijn dochter vind het boek erg leuk, lekker voelen en de flapjes openen. Aai, aai. Af en toe een dierengeluid nadoen, ook leuk! Ze zal de verschillende dieren steeds meer begrijpen. Dit boek blijft voorlopig wel een hit bij ons thuis.

“Op de boerderij leven schapen, kippen, varkens, paarden, eenden, geiten en koeien. En er zijn vaderdieren, moederdieren en babydieren…”

Kijk Beer ! – Ingela P. Arrhenius

Ik vind de boeken van Ingela P Arrhenius altijd prachtig. Zij komt uit Zweden en deze minimalistische stijl zie je dan ook in haar boeken terug. Een kartonnen boekje met op elke bladzijde een illustratie van een dier in de stijl van Ingela P. Arrhenius. We hebben thuis ook van haar het boek Kijk Bus!. In dit boekje was vooral onze zoon in geïnteresseerd. Hij vind eigenlijk alles wat met voertuigen te maken heeft geweldig. Boys he!

“Vierkant hardkartonnen aanwijsboekje met gestileerde tekeningen in sfeervolle, rustige kleuren van zestien dieren, zoals een hond, varken, leeuw, uil en…”

Nijntje op de boerderij – Dick Bruna

Bij de geboorte van mijn oudste hebben we dit boek cadeau gekregen en het blijft een hit! Welk dier ziet Nijntje? Ook fijn dat de dieren gevoeld kunnen worden. Lekker kennismaken met verschillende structuren vind ik dan ook erg leuk. Het eerste boek wat wij voorlazen aan beide kindjes. Ook erg leuk voor baby’s om als kraamcadeau te geven! Bij ons is de kaft helemaal versleten..

“Nijntje is op de boerderij. Ze ziet steeds een stukje van iets en vraagt zich af welk dier dat zou kunnen zijn. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige zwart omlijnde illustraties in primaire kleuren, met voelelementen…”

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Ik vind dit een erg handig boek, vol met leuke verhaaltjes. De korte zinnen en kleurrijke tekeningen maken het voor een dreumes een genot om naar te kijken. In dit dikke voorleesboek staan super veel avonturen van Dikkie Dik. ‘Didi Die’ (zoals mijn dochtertje hem noemt) kijkt haar ogen uit en wijst op alle bladzijde de bekende kat aan. Erg handig in dit boek is de index met plaatjes voorin het boek. Ze vinden het erg leuk om de verhaaltjes aan te wijzen.

“Verzamelbundel met dertig verhalen over de rode kater Dikkie Dik. Vierkant prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in…”

Gonnie en Gijsje – Olivier Dunrea

Een vrolijk gansje met rode laarsjes. Ik word zelf gewoon blij van de serie van Gonnie en haar vriendjes. Gonnie raakt in dit verhaaltje haar rode laarsjes kwijt en vindt haar ganzenvriendje met haar laarsjes aan. Samen gaan ze spelen, tot Gijsje ineens de leiding neemt. Ik vind de tekeningen ook erg mooi. Een genot om naar te kijken. Leuk voor dreumes, leuk voor mama :D.

“Gonnie en Gijsje Gonnie en Gijsje zijn vriendinnen. Dikke vriendinnen. Overal waar Gonnie gaat, gaat Gijsje. Of toch niet?”

Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney

Waarschijnlijk kent de meeste van jullie dit boek wel. Waar mijn oudste helemaal niets had met dit boek, vind mijn dochtertje de haasjes erg lief. De haasjes krijgen zelf kusjes van haar. Ken je boek nog niet? De uitspraak: ‘Ik hou van jou tot aan de maan, en terug!” komt hierin voor. Ik vind het een super lief verhaaltje om voor te lezen.

“Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. “Raad eens hoeveel ik van je hou?” Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.”Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.