Ik wil wel eens wat anders dan water!

Ik wil wel eens wat anders dan water!

Ik ben een koffieliefhebber. Elke dag een heerlijke cappuccino en je hebt mij blij. Soms zit ik in een fase dat ik even geen koffie drink. Dat ik niet alleen gezond wil eten. Ik wil dan ook gezond drinken. Vandaag dronk ik kombucha. Ik werd hier zo blij van. Dat inspireerde mij tot deze blog. Om mijn lichaam goed gehydrateerd te houden, drink ik per dag genoeg water. Twee liter water per dag is geen probleem. Alleen water gaat mij vervelen. Afwisseling is dan wel zo lekker. Welke drankjes, die gezond zijn drink ik dan?

Groene thee

Iets met anti-oxidanten en bescherming van je lichaam en huid. Bij een goede theewinkel kunnen ze je vast van alles vertellen wat voor goeds groene thee je doet. Daar kun je gelijk pure grote thee kopen. Ik koop groene thee bij de biologische winkel of in de supermarkt. In de supermarkt check ik wel even of er geen suikers aan de thee is toegevoegd…

Kokoswater

Ik ben gek op bananen en de goede werking hiervan. In een banaan zit veel magnesium bijvoorbeeld. In kokoswater zit ook magnesium. Voor de smaak is dit een heerlijke afwisseling van water. Ik gebruik kokoswater vaak in mijn verse groentesmoothies. Ik koop zelf geen jonge groene kokosnoot. Voor mij volstaat momenteel de kant-en-klare pakken. De zoete smaak van het kokoswater vinden de kindjes hier ook lekker.

Probiotische dranken (Kefir of Kombucha)

Probiotica nemen mijn kinderen vaak en ikzelf na een antibiotica kuur. Probiotica houdt je darmflora in balans. Van Kefir en Kombucha worden probiotische (ofwel gefermenteerde) dranken gemaakt. Deze gefermenteerde dranken zijn gistculturen en hebben een lichte ‘prik’ op de tong.

Kefir gist in water of melk. Zelf maak ik melkkefir, dit wordt een soort yoghurtdrankje. De waterkefir heeft die lichte prik. Ik vind zelf het yoghurtachtige drankje lekkerder.

Vandaag proefde ik voor het eerst Kombucha van Carpe Diem en werd hier helemaal blij van. Volgens mij is dit een heerlijke drankje ook voor in de zomer. Met een paar ijsblokjes en een rietje, klaar voor aan het strand of zwembad!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *